Nõuanded voodi valimiseks

Valides voodit, mis vastab sinu vajadustele ja eelistustele, on magamistoa kujundamise kõige tähtsam otsus. Inimesed veedavad kolmandiku oma elust magades ning kvaliteetne ja taastav uni mõjutab igapäevaelu kvaliteeti. Järgnevalt toome välja mõned nõuanded, mida arvestada, kui valid uut voodit.

Esmalt mõõda magamistuba 

Mida ruumikam on voodi, seda mugavam on seal magada. Voodi suurus sõltub peamiselt magamistoa mõõtmetest. Enne valikuga tutvumist on oluline määrata voodi maksimaalne laius, mis jätab piisavalt ruumi ümber liikumiseks, voodisse pääsemiseks, voodipesu vahetamiseks ja vajadusel öökapiks.

Kui magamistoa mõõdud on selged, sõltub lõplik voodi suurus sellest, kas tegemist on ühe- või kaheinimesevoodiga. Kitsamad kaheinimesevoodid algavad 140 sentimeetrist, samas kui mugavad voodid kahele algavad 180 sentimeetrist. Lisaks laiusele tuleks arvestada ka voodi kasutaja(te) pikkusega – voodi peaks olema vähemalt 20 cm pikem kui sellel magaja.

Voodiraam peaks olema kvaliteetne

Kvaliteetne voodiraam tagab voodi pika kasutusea. Mida kvaliteetsemad on raami puitosad ja oskuslikum valmistamine, seda vastupidavam on voodi ja seda pikaajalisem on investeering.

Lai valik tammepuidust voodeid vaata siit

Külaliste voodiks sobib lahtikäiv diivan

Need, kes armastavad külalisi võõrustada, peaksid mõtlema ka nende magamisasemele. Kui külalistele ei ole eraldi voodiga tuba, on suurepärane variant lahtikäiv diivan. Lahtikäivad diivanid aitavad väikeses elamises ruumi kokku hoida, olles samas piisavalt mugavad, et neil paar ööd magada.

Vaata pesukastiga nurgavoodi Kaisa siit

Eakamatele ja noorematele on voodi kõrgus väga oluline

Voodi kõrgus mõjutab otseselt seda, kui mugav on voodisse minna ja sealt üles tõusta. See on eriti oluline eakamatele inimestele, kellel ei pruugi olla piisavalt jõudu ja paindlikkust, et tõusta liiga madalalt voodilt.

Ka lastele on voodi kõrgus tähtis, kuid neile saab vajadusel voodisse pääsemiseks paigutada astmed. Seega tuleks voodi kõrgust valides arvestada kasutaja pikkuse ja vanusega.

Väikesesse ruumi sobib hoiuruumiga voodi

Kui kodus napib ruumi hooajaväliste riiete, kohvrite, voodipesu ja muude esemete hoiustamiseks, on sahtlite või pesukastiga voodi suurepärane lahendus lisaruumi tekitamiseks. Isegi eraldi hoiuruumita voodite puhul saab sageli nende all olevat ruumi panipaigana kasutada – sellisel juhul eelista kõrgemat voodit.

Vaata kuue pesukastiga voodi Sofia siit

Voodi disain peaks täiendama magamistoa kujundust

Voodi välimus peaks sobima magamistoa atmosfääri ja kujundusega. Endale kõige meeldivama disainiga voodi valimine võib olla keeruline, kuna valik on lai. Seetõttu tasub enne voodi valimist mõelda, milline disain sobib sinu magamistoa kujundusega ning kas soovid, et voodi sulanduks ruumi või oleks pilkupüüdva keskpunktina. Madalama peatsiga ja jalutsita voodi sulandub ruumi, samas kui uhke peatsi ja jalutsiga voodi tõmbab tähelepanu ja mõjub toa keskpunktina. Puitraamiga voodi sobib hästi maalähedase stiiliga magamistuppa, metallraamiga voodi täiendab suurepäraselt modernset või industriaalset stiili. Uhkem ja magamistoa aktsendina mõjuv voodipeats võib olla polsterdatud ning kaetud naha või kangaga, samuti kaunistatud metallist sepistuste või puidust graveeringutega.

Kokkuvõte

Voodi on pikaajaline investeering sinu tervisesse ja heaollu. Investeeri kvaliteetsesse voodiraami ja madratsisse, arvestades oma magamistoa stiili ja suurust ning oma magamisharjumusi ja vajadusi. Külalistele sobib hästi lahtikäiv voodi, lastevoodi puhul on kõige olulisem turvalisus ning eakate puhul tuleb kindlasti arvestada voodi kõrgusega.

Jäta kommentaar

Vaatame kommentaari enne avalikustamist üle.