Tammepuidust toodete õlitamine kodus ning võimalike vigade vältimine

Tammepuidust toodete õlitamine kodus võib olla suurepärane viis nende kaitsmiseks ja ilu säilitamiseks. Siiski on oluline vältida teatud vigu, et saavutada parim tulemus.

  1. Ebapiisav ettevalmistus: Enne õlitamist tuleks tammepuidust toode korralikult ette valmistada. Eemaldage vajadusel kõik pinnal olevad plekid või karedad kohad liivapaberiga, samuti eemaldage vajadusel vana lakk, värv või mustus. Võimaluse korral lihvige pind siledaks. See tagab parema õli imendumise ja aitab saavutada ühtlasemat lõpptulemust.

  2. Liigne õli kasutamine: Valige sobiv õli, mis on mõeldud puidu õlitamiseks. Ärge kandke liiga palju õli korraga. Kandke õli õhukese kihina ja laske sellel korralikult imenduda enne üleliigse eemaldamist. Tammepuit ei suuda üleliigset õli absorbeerida, mis võib põhjustada pinna kleepumist või läikeprobleeme.  Tavaliselt kasutatakse tammepuidu õlitamiseks looduslikke õlisid nagu linaseemneõli või tammepuiduõli. Võite konsulteerida kirjutades meile eco@ecofurniture.ee, et saada soovitusi õli kohta

  3. Vale õli kasutamine: Veenduge, et kasutate tammepuidust toodete jaoks sobivat õli. On olemas erinevaid õlitüüpe, nagu näiteks tammepuiduõlid, mööbliõlid või looduslikud õlid. Valige kvaliteetne õli, mis sobib tammepuidule ja annab soovitud tulemuse.

  4. Ebaühtlane õli kandmine: Olge hoolikas, et kannaksite õli ühtlaselt kogu pinnale. Kasutage pehmet lappi või pintslit ning jaotage õli puidukiudude suunas. Veenduge, et te ei jäta maha triipe ega liigseid õlikoguseid.

  5. Puudulik kuivamine: Pärast õlitamist laske tammepuidust tootel korralikult kuivada. See võib võtta paar päeva, sõltuvalt kasutatud õlist ja ilmastikutingimustest. Veenduge, et pind oleks täielikult kuiv enne, kui hakkate seda kasutama. Järgige õli pakendil olevaid juhiseid kuivamisaja kohta. Vältige toote kasutamist enne täielikku kuivamist, vastasel juhul võib õli määrida või kahjustada.

  6. Ei kasuta kaitsemeetmeid: Õlitamine aitab küll tammepuitu kaitsta, kuid võib olla kasulik kasutada täiendavaid kaitsemeetmeid. Näiteks võite kaaluda mööbli või põrandakaitsematti kasutamist, et vältida kriimustuste teket või liigse niiskuse kahjustusi.

  7. Ei jälgi hooldusvajadust: Õlitatud tammepuit vajab regulaarset hooldust ja järeltöötlust

  8. Töövahendite ning materjalide järelkäitlemine: Pärast kasutamist tuleb kasutuses olnud lapid, nuustikud korralikult ära visata või korralikult kuivatada/maha matta väljaspool hoonet, et vältida süttimisohu tekkimist. Ärge jätke kasutatud õliga immutatud lappe või materjale hooletult vedelema! Pärast kasutamist tuleb need korralikult kõrvaldada vastavalt kohalikele jäätmekäitlusnõuetele. Ladustage õlisid ja õlitamiseks kasutatavaid materjale ohutult.

 Lisaküsimuste tekkimisel kirjuta: eco@ecofurniture.ee

Jäta kommentaar

Vaatame kommentaari enne avalikustamist üle.